VOJVOĐANSKA INICIJATIVA ZA EU

Vojvođanska inicijativa za EU je formirana 9. marta 2016. godine od strane organizacija civilnog društva u Vojvodini sa ciljem da se artikulišu interesi građana ove pokrajine u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.

 

Ovoj odluci prethodio je konsultativni sastanak organizacija održan na inicijativu Centra za regionalizam, a podržan od strane TACSO-a, na koji se odazvao veliki broj OCD Vojvodine.

Već 17. marta 2016. godine Vojvođanska inicijativa za EU, u partnerstvu sa skupštinom AP Vojvodine je organizovala konferenciju sa ciljem da se podrži saradnja javnog i civilnog sektora u oblastima koje su od ključnog interesa za građanke i građane Vojvodine a gde ključno mesto zauzima pristupanje Srbije EU i doprinos pokrajinskih organa i organizacija civilnog društva ovom procesu.

Konferenciji je prisustvovao značajan broj visokih domaćih i međunarodnih zvaničnika, uključujući i predstavnike pregovaračkog tima, koji su podržali inicijativu i zajedno sa svim učesnicima usvojili Zajedničku izjavu učesnika konferencije “Vojvođanska inicijativa za EU – partnerstvo civilnog i javnog sektora”.

Asocijacija potrošača Srbije – APOS predvodi poglavlje koje se odnosi na zaštitu potrošača i zdravlja – 28. i poglavlje 12 koje se odnosi na bezbednost hrane, veterinarsku i fitosanitarnu politiku.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *