APOS NA SASTANKU ZA POGLAVLJE 28

Prvi konsultativni sastanak za poglavlje 28 – Zaštita potrošača i zdravlja i za poglavlje 12 – Bezbednost hrane, veterinarska i fitosanitarna politika

Prvi konsultativni sastanak za poglavlje 28 – Zaštita potrošača i zdravlja i za poglavlje 12 – Bezbednost hrane, veterinarska i fitosanitarna politika održan je 28. septembta 2016. godine u Novom Sadu. Nosioci ovih aktivnosti su Centar za regionalizam iz Novog Sada i još 30 nevladinih organizacija koje su formirale Vojvođansku inicijativu za EU sa ciljem da se podrži saradnja javnog i civilnog sektora u oblastima koje su od ključnog interesa za građanke i građane Vojvodine.

Jedan od prioriteta Vojvođanske inicijative za EU je pristupanje Srbije EU i doprinos pokrajinskih organa i organizacija civilnog društva ovom procesu. U tom smislu je u Novom Sadu i održan Prvi konsultativni sastanak za poglavlje 28 i za poglavlje 12.

 

 

Asocijacija potrošača Srbije – APOS iz Novog Sada je partnerska organizacija Centra za regionalizam, a bavi se zaštitom potrošača i korisnika usluga još od 2003. godine. Ona kao partner Centra za regionalizam predvodi poglavlje koje se odnosi na zaštitu potrošača i zdravlja – 28. i poglavlje 12 koje se odnosi na bezbednost hrane, veterinarsku i fitosanitarnu politiku. Posle uvodne reči gospodina Aleksandra Popova ispred Centra za regionalizam i Sekretarijata Vojvođanske inicijative za EU na dnevnom redu konsultativnog sastanka predstavljene su sledeće teme:

  • ULOGA ORGANIZACIJA POTROŠAČA U OBLASTI BEZBEDNOST HRANE – LELA TASIĆ, APOS

  • EVROPSKA POLITIKA ZAŠTITE POTROŠAČA – HELENA MILIČEVIĆ, APOS

  • PREGLED STANJA U OBLASTI ZAŠTITE POTROŠAČA – JOVANKA NIKOLIĆ, APOS

  • HEMIJSKI BEZBEDNI PROIZVODI I ZAŠTITA ZDRAVLJA POTROŠAČA“ – KATARINA KRINULOVIĆ, ALHEM (ALTERNATIVA ZA BEZBEDNIJE HEMIKALIJE).

 

[alert type=“danger“ icon-size=“hide-icon“]Prvom konsultativnom sastanku su prisustvovali predstavnici Instituta za javno zdravlje Vojvodine, Privredne komore Vojvodine, Regionalne lekarske komore Vojvodine, pokrajinskog sekretarijata za zdravlje, pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, Međunarodne organizacije Dunav Soya, Udruzenja potrosaca Košava Vršac, Udruženja potrošaca Prosperitet Novi Sad, Udruženja potrošača Banatski pendžer Vršac, Fondacije za razvoj domaćinstva, Alternative za bezbedne hemikalije ALHEM, RTV Vojvodine i Kanala 9.[/alert]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *