SMART TELEFONI NA TESTU

APOS je za vas testirao pametne mobilne telefone kako bi ste mogli da odaberete kvalitetan  telefon koji možete da priuštite. Da bi smo vam dali presudu u koju ćete imati poverenja sve telefone smo podvrgnuli istim testovima zasnovnim na kombinaciji ručne procene nezavisnih stručnjaka i tehničkih laboratorijskih testiranja.

KAKO TESTIRAMO MOBILNE TELEFONE

U daljem tekstu saznajte kako možemo da vam odgovorimo na ključna pitanja kao što su:

#Kakvo je trajanje baterije telefona?

#Kakav je telefon u svakodnevnoj upotrebi?

#Kakav je kvalitet dodatnih funkcije telefona?

#Koji telefon da izaberem?

 

Ukupna ocena proizvoda kreira se na sledeći način:

50% – svakodnevna upotreba (12,5% baterije, 12,5% ekrana, 8,5% jednostavnost upotrebe, 8,5% kvalitet poziva, 4% procesor, 4% karakteristike)

15% – kamera

15% – internet pregledač

15% – media plejer

5% – kvalitet izrade

 

Test Smart Telefona 2015

[table id=38 /]

KAKVO JE TRAJANJE BATERIJE TELEFONA?

Kratko trajanje baterije telefona jedna je od najčešćih pritužbi korisnika.
Da bi osigurali da vas baterija telefona ne izneveri u važnim trenucima, proverili smo koliko traje baterija tokom obavljanja poziva i koliko je vremena potrebno telefonu da se napuni.
Takođe smo testirali trajanje baterije prilikom surfovanja internetom uz pomoć 3G mreže a pri jednakom osvetljenju ekrana na svim telefonima.

KAKAV JE TELEFON U SVAKODNEVNOJ UPOTREBI?

Stručnjaci za ergonomiju vršili su procene koliko je lako pozivati i primati pozive, čitati i pisati tekstualne poruke i dodavati kontakte. Testirali smo i opšte rukovanje, uključujući pozicije svih tipki kao i odziv ekrana osetljivog na dodir. Proverili smo da li se telefon lako prilagođava dodavanju prečica, koliko je jednostavan za surfovanje internetom i da li je snaga procesora dovoljno jaka za obavljanje nekoliko zadataka istovremeno.

KAKAV JE KVALITET DODATNIH FUNKCIJE TELEFONA?

Kvalitet kamere na telefonu proverava  se fotografisanjem u različitim svetlosnim uslovima i na različitim udaljenostima objekta. Proverava se i ocenjuje dostupnost dodatnih funkcija za kameru, kao što su autofokus i blic, kao i opcije za proveru kašnjenja zatvarača koje služe za fotografisanje objekata u pokretu. Ocenili smo i kvalitet video snimaka svakog telefona, preciznom proverom boja i lakoće pokreta, kao i  kvalitetom reprodukcije snimka. Stručnjaci su proverili i kvalitet slušalica prema reprodukciji različitih žanrova, počev od zahtevnih klasičnih kompozicija do modernih hitova sa snažnim bas tonovima.

Koji telefon da izaberem?

Ukupne ocene i ocene po različitim funkcijama dostupne su za svaki testirani telefon, pa međusobnim poređenjem testiranih telefona možete odabrati onaj najbolji, u odnosu na vaše potrebe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *