PUTOVANJE SA DECOM

Kada idete na odmor, proverite koju bebi opremu vam može obezbediti agencija sa kojom putujete ili hotel u kom odsedate. Ukoliko iznajmljujete vikendicu u inostranstvu, hranilice i dečiji kreveci su često obezbeđeni a ako nisu, obično ovu opremu možete iznajmiti preko agencije. Ukoliko putujete u inostranstvo preko turoperatora, verovatno ćete biti u prilici da iznajmite i dečiji krevetac pa čak i kolica, s obzirom na to da se mnogi od njih ponose na prilagođenost odmarališta za boravak beba. Alternativno, možete kontaktirati i lokalnu turističku kancelariju. 

OVO JE LISTA STVARI KOJU ĆETE MOŽDA RAZMOTRITI PRED ODLAZAK NA PUT

Dečije autosedište. Ovo može biti glomazna stvar za transport, ali je vredi poneti ukoliko ćete svoje dete voziti u kolima tokom boravka u inostranstvu. Dok kompanije koje iznajmljuju automobile na zahtev obezbeđuju i dečije autosedište, često se dešava da su potrošači nezadovoljni njihovim slabim kvalitetom i zastarelošću. Sedište takođe možete koristiti u avionu ali to prethodno treba proveriti sa aviokompanijom.

Lagana (kišobran) kolica. Ukoliko već nemate kišobran kolica, sada je možda pravi trenutak da ih nabavite a uvidećete da ćete ih nakon toga redovno koristiti i kod kuće. Osnovni model  kolica, mada dobar kao rezervni, često je  manje jednostavan za korišćenje nego  sofisticirani model.

Bebi nosiljka/pojas. Ovo može biti alternativa kolicima na putovanju

Mobilni krevetac. Možda ćete biti u prilici da pozajmite  ili da ipak kupite  mobilni krevetac za vaše putovanje na odmor. Ukoliko je beba jako mala, bebi nosiljka ili korpa će možda više odgovarati.

Sterilizator za putovanja. Možete kupiti kompaktni sterilizator za putovanja ali će vam i dalje trebati mikrotalasna. Alternativno, možete kupiti sterilizator vrećice sa hladnom vodom ili jednostavno koristite ključalu vodu iz šerpe. Takođe, možete kupiti sterilizovane flaše za jednokratnu upotrebu.

Grejač flaša za putovanje. Ponovo razmotrite da li je vam je ovo zaista potrebno ili činija vrele vode može završiti posao. Možda budete iznenađeni činjenicom da vašoj bebi ne smeta ukoliko mleko nije zagrejano.

Mlečna formula. Ukoliko ne dojite vašu bebu, trebate biti sigurni da imate dovoljnu količinu mlečne formule u prahu koju joj inače dajete jer možda nećete biti u prilici da kupite isti proizvod dok ste na odmoru u inostranstvu. Takođe, možete kupiti već napravljene kutije mleka koje su sterilne i vrlo zgodne za korišćenje.

Hrana. Ukoliko vaše dete odučavate od dojenja, kupovina već napravljenih obroka će učiniti vaš život lakšim
Pelene za jednokratnu upotrebu. Većinu najpopularnijih brendova pelena ćete naći u skoro svim stranim odmaralištima, te ukoliko želite da smanjite vaš prtljag, pelene valja kupiti kasnije, kada stignete na destinaciju za odmor. Naravno, one mogu biti skuplje nego kod kuće, te ukoliko putujete kolima razmotrite i mogućnost da potrebnu količinu pelena kupite i ponesete sa sobom. Isto važi i za vlažne maramice.

Komplet za prvu pomoć, lekovi i zaštita od sunca. Ovo je zaista jako važno i morate imati u vidu da će vam u inostranstvu možda biti teško da pronađete uobičajene lekove koje koristite za dete. Prašak za rehidrataciju takođe treba da bude uključen u prvu pomoć za svako putovanje u inostranstvo.

Mobilne roletne za putovanja. Ukoliko ponesete roletne za zaštitu od svetlosti, to vam može obezbediti dodatne dragocene trenutke za odmor.

Selotejp traka. Ovo je korisno sredstvo kao mera za bezbednosti dece u sobi (zaštita vrata, fioka, utičnica).

Grickalice, knjige, igračke. Poželećete mnogo stvari kako bi vaše dete zabavili i privukli mu pažnju tokom dugih putovanja

 

10 TOP SAVETA ZA PUTOVANJA SA DECOM

1. Vlažne maramice, piće, užina i rezervna odeća za presvlačenje su svakako najvažniji. Ipak vodite računa o tome da vaš ručni prtljag bude minimalan kako bi vam ruke bile što slobodnije.
2. Sedite na lako dostupnom mestu u vozu, brodu ili avionu, ukoliko je to moguće.
3. Tokom leta avionom, promena pritiska u kabini prilikom poletanja i sletanja može biti neprijatna. Ovu nelagodnost možete ublažiti dojenjem bebe, davanjem cucle bebi ili davanjem nekog slatkiša za sisanje starijoj deci.
4. Odvlačenje pažnje sa knjigama i olovkama tokom putovanja je svakako dobra stvar kada dosada zapreti.
5. Spakujte omiljenu igračku u ručni prtljag. Tihe igračke bi svakako bile najbolje zbog drugih putnika.
6. Tokom putovanja kolima, CD-ovi sa  muzikom i uspavankama su jako korisni.
7. Nakačite etiketu prtljaga sa brojem leta i imenom na odeću vašeg deteta
8. Držite se vaše uobičajene rutine što se obroka i užine tiče koliko god je to moguće. Duža putovanja, posebno kolima, uskladite sa vremenom spavanja dece.
9. Smeštaj sa samousluživanjem je fleksibilniji i može uključivati perionice, tako da ga često rado biraju porodice. To znači da se možete opustiti dok vaša deca spavaju blizu tako da ih možete čuti.
10. Kada putujete sa veoma malom decom, spakujte bebi nosiljku umesto kolica kako bi vam ruke bile slobodne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *