POSTPAID PAKETI

Na sajtu Potrošački Reporter od sada možete lako pregledati ponude sva tri operatora mobilne telefonije – Telenor, Vip i Mts – i time lakše odabrati paket koji vam najviše odgovara. Redosled u tabeli poređan je od najniže do najviše cene za mesečnu pretplatu. Pročitajta i naše savete kako da se pripremite pre nego što se ugovorom obavežete na određeni postapid paket 

Odabrati odgovarajući paket za mobilnu telefoniju zahteva poseban oprez, ako uzmemo u obzir da se ugovorom vezujete na najmanje godinu dana. Pogrešan izbor može da vas košta mnogo, ne samo u novcu nego i u živcima. Svaki od operatora se trudi da reklamama privuče pažnju potrošača na svoje „najpovoljnije“ ponude, a da ih pritom učini što težim za upoređivanje sa konkurencijom. Pre svake kupovine treba biti kvaliteno pripremljen, zato pročitajte šta potrošač mora da zna pre nego što se opredeli za određeni postpaid paket.

SAVETI

Koje su moje navike u telefoniranju?

Najpre analizirajte svoje potrebe. Koliko minuta i SMS poruka zadovoljava vaše realne potrebe? Da li vam je potreban pristup internetu i u kojoj meri? Tek kao informisan potrošač i neko ko zna šta hoće, morate biti spremni za obilazak više operatora mobilne telefonije.

Tražite što više informacija

Nikako ne potpisujte ugovor odmah pošto saslušate prvu ponudu, čak i u slučaju da ste se odlučili za određenog operatora, potrudite se da obiđete više poslovnica. Jedino tako možete imati bolji uvid u sve informacije. Ovaj savet je koristan i pri odabiru paketa.

Probni rok

Najbolje je potpisati ugovor koji nema vremensko ograničenje, odnosno ugovor za paket bez telefonskog aparata. Pored toga što lakše možete raskinuti ugovor, početni period vam omogućava proveru da li vam i paket odogovara.

Telefon uz paket

Telefon uz paket podrazumeva ugovornu obavezu od najmanje godinu dana. Telefoni koji se nude za „1 dinar“ najčešće se kroz rate znatno preplate u odnosu na tržišnu cenu. Kod ponude telefona na rate uvek prvo proverite cenu i uslove plaćanja za odabrani telefon u redovnim prodavnicama mobilnih telefona pa odaberite povoljnije.

MTS

[table id=66 /]

 

Telenor

[table id=67 /]

 

VIP

 

[table id=68 /]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *