PAMETNO ODLOŽITE ZIMSKE GUME

Kad kupujete proizvod, vi kupujete i uslugu i reklamaciju, zato raspitajte se šta dobijate uz tu cenu, montiranje, mogućnost zamene, skladištenje i slično. Prenosimo vam savete kako da vam zimske gume duže traju.

Od dobre zimske gume se očekuje da bude dugotrajna, ne stvara buku i omogući manju potrošnju goriva. Ono što jednu zimsku gumu čini dobrom jeste posebna mešavina materijala od koga je guma napravljena. Ona čini da je njihova površina relativno mekana, tako da se i na zimskim temperaturama prilagođavaju različitoj podlozi. Takođe zimske gume, za razliku od letnjih, imaju više tanjih lamela, koje služe za njihovo optimalno prijanjanje na snežnom putu, i prilagođavanje zimskim uslovima vožnje.

Ivičnjaci

Prelazite ivičnjake i graničnike samo u nužnim slučajevima. Ako je ipak potrebno, onda vozite polako i na tup ugao. Ne parkirajte tako da gumama pritiskate ivičnjak.

Oznake

Označite sa kredom položaj guma kada ih menjate: napred desno i levo, desno i levo pozadi. Montirajte gume u narednoj sezoni ponovo na istoj strani, tako da rotacija ostaje ista. Zamenite pozicije prednjih i zadnjih guma, da biste ravnomerno vozili gume.

Pravilno skladištenje

Čuvajte svoje gume na tamnom, suvom i hladnom, 15 do 20 stepeni Celzijusa je idealno.
Ne pored kotla. Direktna sunčeva svetlost ili veštačko UV svetlo u visokom procentu oštećuju gume. Skladištite gume što je moguće čistije, bez ulja, masti, goriva i drugih hemikalija.

Skladištite bez felni u stojećem položaju

Rotirajte gume redovno, tako da se ne deformišu. Skladištenje sa felnama u ležećem položaju. Naslažite gume jednu na drugu ili ih okačite. Optimalni su držači u obliku drveta ili vešalica za zid.

Izdržljivost

Koliko dugo auto guma može da izdrži, među stručnjacima je različito mišljenje. Procene su između šest i deset godina. okom vremena guma gubi svoju elastičnost kao i prijanjanje, bez obzira na dubinu gazećeg sloja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *