PAKETI FIKSNE TELEFONIJE

Potrošački Reporter je objedinio pakete ponuda domaćih operatora za fiksnu telefoniju. Paketi koji su prikazani u tabelama nalaze se u samostalnoj ponudi, a ne kao deo vezanih uluga (televizija, internet..). U tabelama nisu navedene ponude koje traju određeni period.

Na bilo koju uslugu za koju se vezujete ugovorom na duži period savetujemo da prethodno pažljivo proučite ponudu i sve uslove koji se odnose na pružanje usluga. Budite oprezni ukoliko vam se nude usluge proizvodi visokog kvaliteta po izuzetno niskoj ceni. Uvek zatražite dalja objašnjenja.

Obratite se RATEL-u za više informacija o određenoj usluzi paketu. Ukoliko smatrate da usluga ne odgovara ugovoru koji ste potpisali il ako smatrate da ste obmanuti podnesite žalbu RATEL-u ili organizacijama potrošača. Zatražite od operatora odnosno pružaoca usluga „Opšte uslove“ koji se odnose na prodaju i pružanje usluga.

 

 

ŠTA SE SMATRA OBMANOM?

Uslovi iz pretplatničkog ugovora reklame za proizvod ili usluge ne odgovaraju u potpunosti detaljnom tekstu uslova ponude.

Putem telefonskog poziva, bez pružanja potrebnih informacija,  drugi operator ubeđuje krajnjeg korisnika da promeni operatora bez direktnog pristanka.

Trajanje promotivne cene: klijent kupi proizvod/uslugu po promotivnoj ceni, a da pritom nije u potpunosti upoznat sa tim da promotivna cena važi samo izvesno vreme, nakon čega se primenjuje redovni cenovnik.

Garancija kvaliteta usluga : ovo se najviše odnosi na usluge širokopojasne tehnologije, gde operatori reklamiraju maksimalnu brzinu protoka podataka, a da pritom ne navode realno očekivanu brzinu pri deljenju linije od strane više korisnika.

Rokovi za instalaciju: pri kupovini usluge/proizvoda, klijent je pogrešno informisan o rokovima instalacije. Zbog toga je klijent primoran da više puta zove operatora pre nego što usluga zaista počne da mu se pruža

 

[table id=59 /]

 

  • Obračunski interval u Telekomu Srbije je 60 sekundi.
  • Pozivi ka brojevima u Srbiji i inostranstvu u SBB, KDS  i JET TV se obračunavaju po minuti razgovora sa zaokruživanjem (tarifni interval) na 60 sekundi, osim gde je naznačeno da je cena po pozivu.
  • U Orionu obračunski period je 60 sekundi
  • Iako su za Ikom date cene po minutu razgovora, sistem obračunavanja je sekundni tako što se obračunava prvih 30 sekundi pri samom uspostavljanju veze, dok se naredne sekunde obračunavaju pojedinačno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *