VODIČ KROZ INSPEKCIJSKE SLUŽBE

Pokret potrošača u Boru  kroz projekat „Vodič kroz inspekcijske službe“ pokušaće da bolje upozna građane o pravima potrošača, gde se nalaze nadležne inspekcije, kada imamo pravo na reklamaciju?

Veliki broj ljudi čak i ne zna na kojim adresama se nalaze sedišta inspekcija kojim bi trebali da se obrate u cilju ostvarivanja svojih prava. To je jedan od razloga za pokretanje projekta pod nazivom „Vodič kroz inspekcijske službe“

 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=UC7rKnRJDf8[/embedyt]

 

Bitan segment projekta je upoznavanje građana sa pravom na reklamaciju, jer se mnogo puta dešava da mnogi subjekti ne priznaju to pravo ili potrošač ne zna kako da ga ostvari. Zato će biti urađen i liflet koji će sadržati sve informacije o ostvarivanju i ovog prava. Posebna pažnja biće posvećena i članu 92 Zakona o zaštiti potrošača, koji definiše poseban način prijema reklamacije.

Tokom ovog projekta biće poslato i posebno pismo predsedniku Opštine Bor, načelniku Borskog upravnog okruga, kao i ministru državne uprave i lokalne samouprave Branku Ružiću, gde će biti ukazano na ovaj problem. Posle toga, kako kažu u Pokretu potrošača u Boru, biće podugnute tužbe protiv preduzeća koja ne poštuju odredbe Zakona o zaštiti potrošača, čija primena je počela još krajem 2014. godine.

Ralizaciju ovog projekta pomogla je Opština Bor

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *