Borani peticijom traže vraćanje pešačke zone

Preneto sa Ist media

U ulici Kralja Petra u Boru u toku je potpisivanje građanske peticije, kojom se od lokalne samouprave zahteva otvaranje pešačke zone u toj ulici kao i ranijih godina, i to u periodu od maja do 1. oktobra, od 18 do 22 sata.

Reč je o građanskoj akciji žitelja IV Mesne zajednice, kojoj su se priključili Udruženje roditelja „Bebironče“, Pokret potrošača „Bor“ i Udruženje građana „Pištaljka“.

„Podržavamo ovakve akcije jer opštinsko rukovodstvo donosi jednostrano odluke bez učešća građana. Sa jedne strane, vlast propagira ulazak u Evropsku uniju u kojoj je pri donošenju odluka vrlo značajno učešće građana, a sa druge strane ne mari za interese stanovništva zbog kojih su tu gde jesu“, rekao je predsednik Pokreta potrošača – Zoran Andrejić.

Podsećamo da je lokalna samouprava  iz neobjašnjivih razloga i bez obrazloženja donela odluku da ne otvori pešačku zone u ovoj ulici. To je revoltiralo građane koji su nam se obratili e-mailom, a naročito roditelje sa malom decom kojima je ovo nekoliko godina omiljeno šetalište tokom leta..

Prema rečima organizatora, svoj potpis je u roku od 30 minuta stavilo oko 200 Borana.

Potpisivanje peticije organizuje se narednih dana u ulici Kralja Petra (ispod Nove tržnice) od 18 do 20 sati.

sa PRESS Centar “IST MEDIA”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *