PROMOTEST: PEGLE ZA KOSU

Samo dve pegle za kosu su dobile ocenu „vrlo dobro“

Do početka objavljivanja najnovijih testova omogućavamo vam uvid u ranije rezultate, koje smo preneli uz saglasnost naših partnera Stiftung Warentesta. Rezultati služe samo kao ilustracija šta će POTROŠAČKI REPORTER imati u ponudi tokom 2015. godine. Ovaj test prvi put objavljen juna 2011. godine. I postoji mogućnost da su proizvođači poboljšali svoj proizvod[/alert]

Samo dve pegle za kosu su dobile ocenu „vrlo dobro“ u poslednjem testu kvaliteta i bezbednosti od 12 aparata. Više od pola ocenjeno je negativno u ukupnoj oceni kvaliteta. Većina proizvođača koji su obuhvaćeni testom nalazi se i na našem tržištu, ali prilikom biranja aparata obavezno pogledajte i tačan naziv modela. Dva najskuplja aparata u testu su ujedno i dva najbolja: Jako dobra pegla za kosu Braun Satin Hair 7 po ceni od 63 evra i dobro ocenjena ghd IV styler po ceni od 195 evra. Dobro klize kroz kosu i peglaju kosu u jednom potezu. Razlog za to su visoko kvalitetne keramičke ploče i dobra elektronika za zagrevanje. Ugrađen je i takozvani test – zaštitnik kose: aparati se ne zagrevaju iznad preporučenih 200° C.

Kako je testirano?

Za potrebe testa angažovani su frizeri, korisnici pegli za kosu i stručnjaci. Praktičan test sproveden je sa 27 osoba, peglana je suva, prirodno talasasta, uvijena i kovrdžava kosa sa jedne polovine površine glave, zatim je proveravan rezultat friziranja i oštećenje kose. Oštećenje kose je određivano na tačno definisanoj suvoj kosi, beljenoj i na bojenim pramenovima prirodne kose. Dva frizera i deset stručnjaka u praktičnom delu testa ocenjivalo je u kojoj meri prilikom peglanja aparat drži pramen kose, kako klizi kroz kosu, vreme poterbno za zagrevanje i kontrolu temperature. Nedelju dana je deset osoba školovanih za proveru radilo sa peglama za kosu iz testa i proveravalo rad prekidača, rukovanje uređajem i dužinu kabla. Za potrebe tehničke provere aparati su radili 400 sati u ciklusima od po 15 minuta.

Legenda:  Odlično (0.5-1.5) –  Vrlo dobro (1,6 –2,5) – Dobro (2,6-3,5) –  Dovoljno (3,6 -4.5) –  Nedovoljno (4.6 – 5.5)

Pegle za kosu

[table id=43 /]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *