MLEČNI PROIZVODI NA AKCIJI

Prosečna sniženja na mleko i mlečne proizvode u 8 trgovinskih lanaca je 16,2 odsto. I na sniženim cenama možemo dodatno uštedeti ukoliko određenu namirnicu kupujemo u odgovarajućem marketu. Akcijske cene za litru svežeg mleka kreću se od 76 do 103 dinara, trapist sir od 1kg od 699 do 799 dinara.

Mleko i mlečni proizvodi sadrže proteine, vitamine A i D, kalcijum, fosfor koji su neophodni za rast i razvoj deteta. Izaberite proizvode s manje soli (voće, povrće, meso, mleko, jogurt i dr.). Prilikom kupovine obratite pažnju na oznake na deklaraciji jer je sadržaj natrijuma naveden u tablici hranjivih vrednosti na svakom proizvodu (birajte namirnice koje sadrže do 120 mg 100 g hrane!). Prilikom kupovine mleka i mlečnih proizvoda potrošači treba da izaberu proizvode u originalnom pakovanju, iz rashladne vitrine, da obrate pažnju na deklaraciju, posebno datum proizvodnje i rok trajanja.

Na akciji je 69 proizvoda u 8 velikih marketa: Dis, Idea, Interex, Maxi, Roda, Mercator, Tempo i Univerexport. Cene su prikupljene iz kataloga i sa sajtova trgovačkih lanaca. Namirnice u tebli sortirane su od najniže do najviše akcijske cene. Tabelu možete prilagoditi sopstvenim potrebama klikom na odabranu kategoriju.

Mleko i mlečni proizvodi

[table id=62 /]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *