KAKO ODABRATI MOBILNI TELEFON

Pametni telefoni odavno ne služe samo za telefoniranje, brojne aplikacije koje su besplatne mogu vam biti od velike koristi.

Međutim ažuriranje ovih aplikacija može vam uvećati račun, tako da je najbolje da podesite telefon na ažuriranje samo u pri WiFi konekciji. Pri odabiru telefona mogu vam poslužiti rezultati ovog testiranjaSve modele ovih telefona možete pronaći u slobodnoj prodaji na našem tržištu, ali i u okviru ponuda paketa mobilnih operatora.

SAVETI

Baterija
Jedna od bitnih stavki za ocenu kvaliteta je i trajanje baterije pri jednom punjenju. Međutim, trajanje baterije u mnogome zavisi i od vašeg načina korišćenja. Jedan od načina za štednju potrošnje baterije je preuzimanje neke od mnogobrojnih besplatnih aplikacija za tu namenu.

Ekran
Možda i najbitniji faktor „pametnih“ telefona. Telefoni sa većim displejem su bolji jer imate veći prostor za kucanje i pritiskanje dugmadi, ali samim tim takav telefon je nezgodan za držanje. Kompromis bi mogao da bude tanji i lakši telefon sa većim displejem. Ukoliko niste osoba koja voli da kuca poruke ili koristi „chat“ manji ekran vam neće predstavljati problem

Osetljivost
Ukoliko ste nemarniji prema telefonima, odnosno držite ih u džepu sa ključevima opredelite se za ekran koji je otporniji na grube nadražaje. Kvalitet vidljivosti dolazi do izražaja na dnevnom svetlu i suncu, odnosno koliko dobro vidite na njemu dok sunce udara u ekran.

Muzički plejeri i radio
Najčešće u ponudi telefona istaknuto je da je telefon ima kvalitetnu reprodukciju zvuka. I u ovom testu možete videti koji su modeli dobili dobre ocene za ovu stavku.

Kamera
Takođe u ovom testu možete pogledati koji su modeli dobro ocenjeni za kvalitet fotografisanja i snimanja videa. Ukoliko vam je ova funkcija važna, stručnjaci savetuju telefone sa rezolucijom kamere minimum od 8 Mb. Imajte na umu da će vam za ove potrebe trebati velika memorija. ugrađeno dosta memorije, od 16, 32 ili 64GB ili koji se može uz pomoć memorijske kartice dograditi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *