SVETSKI DAN POTROŠAČA POSVEĆEN ELEKTRONSKOJ TRGOVINI

Do 2021. godine očekuje se da e-trgovina predstavlja više od 15% ukupne globalne maloprodaje. Ali često potrošači još uvek nisu u mogućnosti da pristupe digitalnim tržištima kojima mogu verovati. Za Svetski dan potrošačkih prava 2018, pozivamo na:

PRISTUP FER I BEZBEDNOM INTERNETU

Polovina svetske populacije je i dalje van mreže. U međuvremenu, neki internet provajderi ograničavaju pristup uskom rasponu sajtova ili nameće neefikasne podatke. Verujemo u svet u kome svako ima pristup dostupnim, kvalitetnim i otvorenim internet uslugama.

AKCIJA PROTIV PREVARE

U 2017. godini prodaja globalne e-trgovine dostigla je 2,29 triliona dolara, ali gotovo 70% potrošača brine da li su digitalna plaćanja bezbedna. U globalizovanom svetu, sve je teže sprečiti online prevare. Radeći zajedno, možemo se suprotstaviti nepravičnim i neetičkim praksama i učiniti kupovinu na internetu sigurnijom za sve.

BOLJA ZAŠTITA NA MREŽI

49% korisnika interneta koji nikad ne kupuju na internetu smatraju da je uzrok tome nedostatak povjerenja. Potrošači moraju znati da mogu verovati maloprodajima na mreži, da im naplaćuju pravično i da dobiju nadoknadu kada stvari prođu naopako. Organizacije potrošača udružene u svetsku mrežu Consumer International će raditi kako bismo osigurali jaču i efikasniju zaštitu potrošača na mreži.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *