REKLAMACIJA MOBILNOM OPERATORU

Na koja vrata potrošač treba da pokuca kada nastane problem nakon servisiranja mobilnog telefona, koji ste dobili uz dvogodišnji ugovor, uz obrazloženje da ste njime „loše rukovali“? Kako rešiti primedbu na račun sa visokim iznosom, na koju, od operatora niste dobili zadovoljavajući odgovor? Šta je sa plaćanjem usluge iako imate loš protok interneta zbog neproverenih mogućnosti infrastrukture u vašem naselju? Stvarna rešenja se mnogo razlikuju od onih na papiru. Čim nastane problem zakon kaže da se treba obratiti davaocu usluge (operatoru).

Ukoliko ne dobijete odgovor odmah ili u roku od najduže osam dana, obratite se tržišnoj inspekciji koja treba da postupa prema odredbama Zakona o zaštiti potrošača, ali ne pomaže u rešavanju vašeg problema. Ukoliko dobijete odgovor kojim niste zadovoljni, možete se obratiti organizaciji potrošača za stručnu pomoć i savet u daljem postupanju.

Zakonu o elektronskim komunikacijama navedeno je da se nakon odgovora od strane operatora, kojim niste zadovoljni, obavezno seobratite Regulatornoj agenciji za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL), kojoj iznosite prigovor na rad telekomunikacionog operatora.

A za sve to vreme u obavezi ste da uvek uplatite neosporavani iznos računa, u predviđenom roku za plaćanje. A deo koji osporavate, ne plaćate dok se ne reši celokupan problem.

Ukoliko vam se ni tada ne reši problem treba da se obratite inspekcijskom organu, koji treba da reaguje i po prijavi RATEL-a, ali i pravnih, kao i fizičkih lica odnosno potrošača. I, da li onda jedino preostaje sud, pred koji treba odneti sve dokaze, a niste prošli sve korake?

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *