PODRŠKA U BORBI ZA OPSTANAK KANALA 9

Asocijacija potrošača Srbije – APOS ističe neophodnost postavljanja jasnih, sistemskih rešenja u oblasti medijske strategije, kako bi se započelo sprovođenje profesionalnog, nezavisnog, nepristrasnog I blagovremenog informisanja javnosti.

U cilju realizacije ovih osnovnih načela rada medija, na prvom mestu je opstanak nezavisnih medijskih kuća, posebno lokalnih, koje u svom radu pružaju mogućnost dobijanja proverenih I blagovremenih informacija. A sve to u cilju zabrane svakog oblika cenzure i nezakonitog uticaja na rad medijskih servisa, redakcija i novinara, a pre svega primene međunarodno priznatih normi i principa, a naročito poštovanja ljudskih prava i sloboda i demokratskih vrednosti.

Kako bi se dostigao visok stepen poštovanja profesionalnih standarda i kodeksa, opstanak I rad medijskih servisa se ne sme dovoditi u pitanje. Gašenjem signala televiziji Kanal 9, onemogućen je rad novinara, onemogućene su informacije građanima, prvenstveno grada Novog Sada.

Izražavajući podršku novosadskom Kanalu 9 u smislu dostizanja rešavanja nastale situacije u višem stepenu njenog krajnjeg ishoda I time pokretanja mnogobrojnih praktičnih pitanja koja će dobiti svoju realizaciju I vidljivost kroz rad na medijskoj strategiji, ističemo da je ovo trenutak kada je potrebno istrajati I podržati borbu za opstanak medija, za slobodu izražavanja, za slobodu pristupa informacijama, za očuvanje etike I izgradnju visokih standarda novinarske profesije.

 

Zoran Andrejić,
predsednik UO APOS-a

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *