OPASNI PROIZVODI ZA DECU

U prve tri sedmice 2015.godine sa tržišta EU povučena su dva opasna proizvoda namenjena najmlađima. Ovakve vesti objavljujemo na našem sajtu bez obzira da li se proizvodi nalaze na našem tržištu. Razlog za to je što potrošači Srbije slične proizvode često kupuju u inostranstvu ili naručuju preko interneta, a ukoliko nisu bezbedni predstavljaju direktnu opasnost na osetljivu grupu potrošača – decu.  Vesti su objavljene na portalu Sistema brzog informisanja i alarmiranja o opasnim proizvodima – Rapeks (Rapex)

Proizvod, dečija kolica na guranje, Stokke Trailz povučen je sa tržišta  EU zbog moguće opasnosti po zdravlje potrošača. Spoj na drški može se lako slomiti prilikom redovne upotrebe. Proizvod predstavlja opasnost po dete jer ono može da ispadne iz kolica i povredi se. Pre povlačenja sa tržišta EU prijavljeno je 7 ovakvih incidenata. Kolica Stokke Trailz proizvedena je u Norveškoj. Ručke su podesive i pokretne što je  uzrok problema. Vest je objavila sama kompanija nakon prijava potrošača.

PODACI O PROIZVODU

Proizvod: Kolica na guranje

Brend: Stokke

Naziv: Trailz

Tip i broj modela: Trailz

Broj partije ili bar koda: 7040353696003

 

 

Auto sedište za decu Sola City pushchair predstavlja opasnost jer pokretni pokrivač može da priklješti prst datetu dok sedi u njemu. Razlog za povlačenje je i što proizvod nema upozorenje na deklaraciji kao ni detaljno uputstvo za upotrebu po standardima EU

Auto sedište proizvođača Mamas & Papas pod nazivom  Sola City pushchair je crne boje i može se koristiti na prednjem i zadnjem sedištu automobila.

 

 

PODACI O PROIZVODU

 

Proizvod:  Autosedište

Brend: Mamas & Papas

Naziv: Sola City pushchair

Tip i broj modela: Sola City pushchair SC A23501 158825300

Broj partije/bar koda: Lot: 00813

 

 

 

Ukoliko pronađete ovaj proizvod na tržištu obavezno obavestite nadležnu inspekciju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *