APOS OBJAVIO BROŠURE SA SAVETIMA ZA POTROŠAČE

„Šta treba da znam pre potpisivanja ugovora?“ i „Kako kupovati?“ obiluju stručnim savetima za potrošače, od onih koji vas informišu potrošačkim pravima i obavezama do saveta za „pametnu kupovinu“

U  APOS-ovoj edukativnoj brošuri „Kako kupovati?“ možete pročitati stručne preporuke Asocijacije potrošača Srbije – APOS  kako da pametno kupujete, birate proizvode i dobijete najbolji mogući kvalitet za najpovoljniju cenu. Namera je da se uvede preventivni pristup, a to je informisanje potrošača pre kupovine. Pored saveta za potrošače APOS želi da utiče i na otklanjanje eventualne nepoštene poslovne prakse. Nezavisno informisanje koje u svetu sprovode organizacije potrošača, bez reklamnog prostora, značajno doprinosi zaštiti ekonomskih interesa potrošača kao i transparentnosti tržišta.

Uslov za to je pre svega, da potrošač dobije na raspolaganje tačne informacije o robi i uslugama koje ga zanimaju i koje će ponudu na tržištu za njega učiniti transparentnom. Takva transparentnost tržišta omogućava potrošaču da donese ispravne odluke o kupovini ili sklapanju ugovora na duži period, koje su zasnovane na saznanju, poznavanju mogućnosti za kupovinu proizvoda ili usluga.

 

 

Potrošači, imate  prava – koristite ih

 

U brošuri pod nazivom „Šta treba da znam pre potpisivanja ugovora?“  pronaći ćete preporuke Asocijacije potrošača Srbije – APOS o tome kako da ostvarite svoja zakonska prava. Telekomunikacije, javno komunalne usluge, turizam i putno osiguranje, bankarske usluge .samo su neke od tematskih oblasti koje su u brošuri. Za svaku od njih potrošači mogu pronaći precizne informacije kome i na koji način mogu podneti reklamacije.

Objavljivanje edukativnih brošura je deo aktivnosti projekta APOS-a „Potrošač – Investitor na tržištu“ koji finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država. Projekat ima za cilj povećanje transparentnosti na tržištu Srbije i fer odnos na relaciji trgovac – potrošač.

Brošure su dostupne na našem sajtu OVDE

 

 

This article was funded in part by a grant from the United States Department of State. The opinions, findings and conclusions stated in this article are those of the author and do not necessarily reflect those of the United States Department of State

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *